Image: Be Clean, Go Green!

Be Clean, Go Green!

Omdat het niet altijd makkelijk is om bewust te shoppen geven wij jullie graag een zetje in de groene richting. We hebben namelijk een mooi pakket aan bewuste & stijlvolle brands waar je jaren lang plezier van zult hebben. Met onze Responsible tag verwijzen we direct door naar bewustere keuzes binnen onze collectie.

17 maart 2021

Tegenwoordig gaan steeds meer merken de duurzame kant op. Een bewuste look is al lang geen geiten-wollen-sokken-look meer. Merken als Carhartt WIPSilfen en Forét zijn goed bezig op dit gebied. De kleding van Forêt en ook steeds meer kleding van Carhartt WIP bestaat uit organisch katoen en door de hoge kwaliteit kun je er jaren mee vooruit! De kleurrijke tassen van Silfen zijn voor een groot deel gemaakt van het materiaal rPET, gerecycled polyethyleenteeftalaat. Dit materiaal is voornamelijk gemaakt van plastic afval dat wordt verzameld uit de zee en vervolgens word omgetoverd in een geweldige tas!

Een merk dat zeker niet vergeten mag worden op het gebied van responsibility is Patagonia. Dit merk is al jaren lang bezig met het bewust produceren van kleding en het starten van verschillende campagnes rond om het onderwerp duurzaamheid. Good to know dat de nieuwe collectie van Patagonia snel online zal verschijnen! Mocht je nu ook nog op zoek zijn naar een schoen voor onder je responsible outfit? Ga dan zeker voor een schoen van het duurzame merk Veja!

Maar ook wij van Funkie doen er steeds meer aan om onze funkie producten bewuster te produceren, zo zijn we namelijk overgestapt naar tassen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Ga je meer voor een tas die je zelfs voor het boodschappen doen kan bewaren kun je bij ons kiezen voor mooie & betaalbare Funkie totebags gemaakt van fairtrade katoen!

Zelf nog een extra steentje bij dragen?

1. Als je in de buurt woont kom dan je bestelling ophalen, zo zien wij jullie ook nog eens!
2. Hou je outfit tijdloos en persoonlijk. Hoe dichter je bij jezelf blijft en je niet laat mee slepen door fast-fashion trends, hoe langer je blij gaat zijn met jou unieke kleding!
3. Onderhoud je kleding zorgvuldig door het bijvoorbeeld te wassen op een lage tempratuur.
4. Ben je uitgekeken op een van je items maak er iemand anders blij mee! Do good voor de natuur en voor een ander <3

Dus Go green, Go responsible en Go met de fiets langs Funkie house!

Products

Funkie House
Daily Rush


Welkom op de nieuwe webshop van Funkie House & Daily Rush!

Begin 2017 hebben wij onze krachten gebundeld en gaan we verder onder één dak! In de vernieuwde Funkie House vind je premium streetwear, met in Rotterdam bovendien een officiële Carhartt WIP 'shop in shop'.Stay up to date!

Subscribe for our newsletter and be the first to hear about news, deals & steals